We verzorgen diverse trainingen in company: op maat gemaakt voor uw organisatie en uw behoefte. Dit kunnen trainingen zijn rondom 1 thema, maar kunnen ook integrale vakmanschap programma’s zijn waar meerdere thema’s gecombineerd worden.

Groepsgewijze aanpak Match je Perspectief
Groepsgewijze aanpak Match je Perspectief

In opdracht van en in samenwerking met AM Match hebben we de groepsgewijze aanpak Match je Perspectief ontwikkeld. Als basis hebben we daarvoor de evidence based  SKILLS methodiek gebruikt.

in opdracht van DIVOSA verzorgen we regelmatig de open inschrijving training ‘Van individueel naar Groepsgewijs’, voor professionals binnen het sociaal domein die gewend zijn aan 1 op 1 situaties, maar zich ook willen ontwikkelen op het gebied van groepsvoorlichting, trainingen en workhops.

Bent u op zoek naar trainingen met echte en blijvende impact? Dan bent u bij ons aan het goede adres. Voor krachtige trainingen op thema’s zoals methodisch handelen, zelfsturing bevorderen, resultaatgerichte samenwerking, motiverende gespreksvoering en SKILLS.

Samen met de gemeente Amsterdam hebben we voor hun klantmanagers een blended learning module ‘Motiverende gespreksvoering’ ontwikkeld en geïmplementeerd.

ZINZIZ en het Trimbos instituut hebben in opdracht van de Stichting Grip op je Dip de online groepscursus ‘Meer Grip op Werk’ ontwikkeld. Specifiek voor bijstandsgerechtigden met milde depressieve klachten, gericht op optimale arbeidsparticipatie en klachtenreductie.

Het vinden en kiezen van (diagnostisch) instrumentarium dat past bij uw visie, beleidskeuzes en werkprocessen kan behoorlijk lastig zijn. Wij kunnen u onafhankelijk expertadvies bieden bij dit proces, zodat u het instrumentarium kiest dat het beste bij uw organisatie past.

In opdracht van het ministerie SZW voeren we een meerjarig onderzoek in 31 arbeidsmarktregio’s uit. Met als focus de samenwerking tussen Werk & Inkomen, GGZ en werkgevers gericht op optimale participatie van mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Schouders Eronder is een programma gericht op het vakmanschap binnen de gemeentelijke schuldhulpverlening. Het programma is in 2017 gestart en ZINZIZ is gevraagd om een evaluatie te doen van de voortgang en impact van de vijf programmataken van Schouders Eronder.

 

We hebben samen met Colloseus Vixion de unieke software SEQUENCE doorontwikkeld voor de sociale zekerheids-wereld. Met deze software kunt u administratieve handelingen minimaliseren, professionals ontzorgen in hun dagelijkse werk en processen optimaliseren.

ZINZIZ heeft in opdracht van de Landelijke Cliëntenraad de opzet en werking van cliëntenparticipatie in arbeidsmarktregio’s onderzocht. Belangrijk aandachtspunt was het in kaart brengen de behoefte aan ondersteuning hierin bij de betrokken partijen. Met de resultaten heeft de LCR haar ondersteuningsprogramma ingericht.

We hebben in opdracht van Schouders Eronder een quickscan gemeentelijke schuldhulpverlening ontwikkeld. De scan is bedoeld voor cliëntenraden en gemeenteraadsleden om zo zicht te krijgen op de wijze waarop schuldhulpverlening in een betreffende gemeente is ingericht.

Er wordt meer en meer geïnvesteerd in het vakmanschap van consulenten. Dit vraag ook een andere aansturing van u als manager. Wij hebben ruime ervaring in het verzorgen van masterclasses en coaching voor management, zodat u vakmanschap ook optimaal kan voeden.

 

U bent minder effectief of efficiënt dan u zou willen, maar u kan er de vinger niet opleggen waar het ‘m in zit. Wij kunnen met quickscan mogelijkheden tot verbetering betrouwbaar, snel en efficiënt in kaart brengen.

Het blijft een uitdaging om het primaire proces van instroom-doorstroom-uitstroom effectief een efficiënt in te richten. Met programma’s resultaatgerichte samenwerking en methodisch handelen, maar bijvoorbeeld ook met het doorlopen van de customer journey kunnen we een krachtige impuls bieden.

In opdracht van SBCM en Cedris heeft ZINZIZ onderzoek gedaan naar de verschillende werkfit-trajecten die door gemeenten, SW bedrijven en social enterprises worden uitgevoerd. We hebben in dit onderzoek de grote variatie, overeenkomsten en verschillen, succesfactoren en knelpunten in kaart gebracht.