Bent u projectleider of HR-manager van een sociale onderneming of gemeente? En heeft u ervaring met het werkfit maken van mensen uit de doelgroep Participatiewet?
Dan vragen we u mee te doen aan het onderzoek van SBCM en Cedris. Met het onderzoek willen we de verschillende manieren in kaart brengen om de doelgroep werkfit te maken én welke factoren hierin succesvol werken.
Trajecten en succesfactoren
SBCM en Cedris hebben ZINZIZ gevraagd een onderzoek uit te voeren naar verschillende varianten van het werkfit maken van mensen uit de doelgroep Participatiewet en de werkzame elementen daarbinnen. Het gaat daarbij om trajecten waarbij werk, in combinatie met scholing, training, coaching en/of bemiddeling wordt ingezet om de ontwikkeling en beweging richting reguliere arbeid te realiseren. Welke trajecten zijn er en voor welke doelgroepen? Wat zijn succesfactoren en veel voorkomende valkuilen? Wat kunnen andere organisaties leren van uw aanpak? De resultaten van het onderzoek willen we verspreiden zodat meer bedrijven de succesvolle trajecten kunnen inzetten en er zo meer mensen (duurzaam) aan het werk kunnen?
Meedoen aan het onderzoek
We zijn op zoek naar projectleiders of HR-managers van sociale ondernemingen en van gemeenten die onafhankelijk van hun SW-bedrijf werkfittrajecten aanbieden en uitvoeren. Deelnemers vullen een digitale vragenlijst in en een klein deel van hen wordt uitgenodigd om deel te nemen aan een interview (telefonisch of bij u op locatie). Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 25 minuten. Gemeenten en sociale ondernemingen die zich hierin herkennen en die bereid zijn deel te nemen aan het onderzoek, kunnen zich voor 7 juli 2017 melden bij Femke Bennenbroek, projectleider ZINZIZ, femke@zinziz.nl. Per organisatie wordt dan één contactpersoon benaderd.
SER-verkenning
De SER heeft in haar verkenning van juni 2016 gewezen op het belang van het ontwikkelen van werknemersvaardigheden en het werkfit maken van mensen uit de doelgroep. Het is een van de zes functionaliteiten waarvan de SER vindt dat ze in alle 35 arbeidsmarktregio’s aanwezig moeten zijn.