U bent minder effectief of efficiënt dan u zou willen, maar u kan er de vinger niet opleggen waar het ‘m in zit. Wij kunnen met quickscan mogelijkheden tot verbetering betrouwbaar, snel en efficiënt in kaart brengen.
ZINZIZ heeft in opdracht van de Landelijke Cliëntenraad de opzet en werking van cliëntenparticipatie in arbeidsmarktregio’s onderzocht. Belangrijk aandachtspunt was het in kaart brengen de behoefte aan ondersteuning hierin bij de betrokken partijen. Met de resultaten heeft de LCR haar ondersteuningsprogramma ingericht.
De werelden en ‘talen’ van werkgevers en overheid zijn soms moeilijk bij elkaar te brengen. We kunnen optreden als een ‘makelaar’ en een gezamenlijke werkwijze en een betrouwbare samenwerking neer te zetten waarbij de belangen van werkgevers en de doelen van gemeenten beide worden bediend.
Met blended learning trainingen op het gebied van motiverende gespreksvoering, methodisch handelen en SKILLS kunnen we optimale en duurzame impact realiseren met minimale out of pocket kosten en minimale ‘tijd weg van de werkvloer’.
Het vinden en kiezen van (diagnostisch) instrumentarium dat past bij uw visie, beleidskeuzes en werkprocessen kan behoorlijk lastig zijn. Wij kunnen u onafhankelijk expertadvies bieden bij dit proces, zodat u het instrumentarium kiest dat het beste bij uw organisatie past.
We verzorgen het hele jaar door trainingen en workshops voor klantmanagers, inkomensconsulenten, sociaal werkers, werkcoaches, jobcoaches, schuldhulpverleners, KCC medewerkers, en alle andere professionals binnen het sociaal domein.
In samenwerking met het Verwey-Jonker Instituut en in opdracht van MIND, hebben we de website Routewijzer naar Werk ontwikkeld. Bedoeld om mensen met een psychische kwetsbaarheid om meer zicht te krijgen op de wereld van de sociale zekerheid en Werk & Inkomen.
Met ZINZIZ impact bieden we een digitaal kennisplatform waarmee we optimale continuïteit en inbedding kunnen bieden. Maar ook de eigen regie van professionals kunnen faciliteren, variëren in werkvormen, collegiaal leren faciliteren en een centrale plek voor leren creëren, waarbij trainingen van diverse leveranciers elkaar versterken.
Effectief optimale arbeidsparticipatie begint met zicht hebben op de mogelijkheden van uw cliënten. We kunnen u helpen met het ontwikkelen of implementeren van een passende en efficiënte werkwijze. En we kunnen u bij de uitvoering helpen met extra ‘handjes in de uitvoering’.
SKILLS is een van de weinige, wetenschappelijk bewezen effectieve methodiek om zelfvertrouwen, motivatie, zelfsturend en probleemoplossend vermogen van cliënten duurzaam te versterken. We hebben ruime ervaring in het verzorgen van deze trainingen, maar ook van Train de Trainer SKILLS.
In opdracht van SBCM en Cedris heeft ZINZIZ onderzoek gedaan naar de verschillende werkfit-trajecten die door gemeenten, SW bedrijven en social enterprises worden uitgevoerd. We hebben in dit onderzoek de grote variatie, overeenkomsten en verschillen, succesfactoren en knelpunten in kaart gebracht.
We verzorgen diverse trainingen in company: op maat gemaakt voor uw organisatie en uw behoefte. Dit kunnen trainingen zijn rondom 1 thema, maar kunnen ook integrale vakmanschap programma’s zijn waar meerdere thema’s gecombineerd worden.
U wil investeren in uw professionals, maar u weet niet goed waar u moet beginnen. Of hoe u ervoor moet zorgen dat de investering ook echt iets verandert. Dan kunnen wij voor u een plan opstellen dat past bij uw missie, visie en ontwikkeldoelen.
In opdracht van The Colour Kitchen hebben we de Eigen Kracht methode ontwikkeld, om zo te borgen dat de impact van het traject langer beklijft.
In opdracht van het ministerie SZW voeren we een meerjarig onderzoek in 31 arbeidsmarktregio’s uit. Met als focus de samenwerking tussen Werk & Inkomen, GGZ en werkgevers gericht op optimale participatie van mensen met een psychische kwetsbaarheid.
We hebben in opdracht van Schouders Eronder een quickscan gemeentelijke schuldhulpverlening ontwikkeld. De scan is bedoeld voor cliëntenraden en gemeenteraadsleden om zo zicht te krijgen op de wijze waarop schuldhulpverlening in een betreffende gemeente is ingericht.