Het wordt steeds belangrijker om zicht te krijgen op de effectiviteit van uw trajecten, werkprocessen en investeringen in vakmanschap. Wij kunnen effectiviteitsonderzoek opzetten en uitvoeren dat betrouwbare resultaten oplevert en past in uw dagelijkse praktijk.

Schouders Eronder is een programma gericht op het vakmanschap binnen de gemeentelijke schuldhulpverlening. Het programma is in 2017 gestart en ZINZIZ is gevraagd om een evaluatie te doen van de voortgang en impact van de vijf programmataken van Schouders Eronder.

 

Femke Bennenbroek heeft het boek ‘Trainen met meer impact. Duurzame gedragsverandering realiseren binnen het sociaal domein’gepubliceerd. Dit boek vormt bovendien de basis voor een uitdagende Train de trainer.

U bent minder effectief of efficiënt dan u zou willen, maar u kan er de vinger niet opleggen waar het ‘m in zit. Wij kunnen met quickscan mogelijkheden tot verbetering betrouwbaar, snel en efficiënt in kaart brengen.

Het blijft een uitdaging om het primaire proces van instroom-doorstroom-uitstroom effectief een efficiënt in te richten. Met programma’s resultaatgerichte samenwerking en methodisch handelen, maar bijvoorbeeld ook met het doorlopen van de customer journey kunnen we een krachtige impuls bieden.

We verzorgen diverse trainingen in company: op maat gemaakt voor uw organisatie en uw behoefte. Dit kunnen trainingen zijn rondom 1 thema, maar kunnen ook integrale vakmanschap programma’s zijn waar meerdere thema’s gecombineerd worden.

ZINZIZ heeft in opdracht van de Landelijke Cliëntenraad de opzet en werking van cliëntenparticipatie in arbeidsmarktregio’s onderzocht. Belangrijk aandachtspunt was het in kaart brengen de behoefte aan ondersteuning hierin bij de betrokken partijen. Met de resultaten heeft de LCR haar ondersteuningsprogramma ingericht.

in opdracht van DIVOSA verzorgen we regelmatig de open inschrijving training ‘Van individueel naar Groepsgewijs’, voor professionals binnen het sociaal domein die gewend zijn aan 1 op 1 situaties, maar zich ook willen ontwikkelen op het gebied van groepsvoorlichting, trainingen en workhops.

Het vinden en kiezen van (diagnostisch) instrumentarium dat past bij uw visie, beleidskeuzes en werkprocessen kan behoorlijk lastig zijn. Wij kunnen u onafhankelijk expertadvies bieden bij dit proces, zodat u het instrumentarium kiest dat het beste bij uw organisatie past.

We verzorgen het hele jaar door trainingen en workshops voor klantmanagers, inkomensconsulenten, sociaal werkers, werkcoaches, jobcoaches, schuldhulpverleners, KCC medewerkers, en alle andere professionals binnen het sociaal domein.

In opdracht van SBCM en Cedris heeft ZINZIZ onderzoek gedaan naar de verschillende werkfit-trajecten die door gemeenten, SW bedrijven en social enterprises worden uitgevoerd. We hebben in dit onderzoek de grote variatie, overeenkomsten en verschillen, succesfactoren en knelpunten in kaart gebracht.

De werelden en ‘talen’ van werkgevers en overheid zijn soms moeilijk bij elkaar te brengen. We kunnen optreden als een ‘makelaar’ en een gezamenlijke werkwijze en een betrouwbare samenwerking neer te zetten waarbij de belangen van werkgevers en de doelen van gemeenten beide worden bediend.

SKILLS is een van de weinige, wetenschappelijk bewezen effectieve methodiek om zelfvertrouwen, motivatie, zelfsturend en probleemoplossend vermogen van cliënten duurzaam te versterken. We hebben ruime ervaring in het verzorgen van deze trainingen, maar ook van Train de Trainer SKILLS.

 

We hebben in opdracht van Schouders Eronder een quickscan gemeentelijke schuldhulpverlening ontwikkeld. De scan is bedoeld voor cliëntenraden en gemeenteraadsleden om zo zicht te krijgen op de wijze waarop schuldhulpverlening in een betreffende gemeente is ingericht.

Quickscan ‘zelfsturing’
Quickscan ‘zelfsturing’

ZINZIZ heeft een quickscan uitgevoerd naar de uitvoering en praktische invulling van het uitgangspunt ‘zelfsturing’: in welke mate geven de professionals hier in hun dagelijkse praktijk invulling aan? Aan de hand van digitale enquêtes, groepsinterviews en observaties in de praktijk is op een betrouwbare manier hier inzicht in gekregen.

In samenwerking met het Verwey-Jonker Instituut en in opdracht van MIND, hebben we de website Routewijzer naar Werk ontwikkeld. Bedoeld om mensen met een psychische kwetsbaarheid om meer zicht te krijgen op de wereld van de sociale zekerheid en Werk & Inkomen.