Met trots kondigen we een nieuw boek aan: Gesprekken met meer impact.
Na het succes van het eerste boek, speciaal voor trainers, heeft Femke Bennenbroek nu een boek geschreven voor alle professionals binnen het sociaal domein die met meer impact, meer zelfvertrouwen en meer plezier gesprekken willen voeren.
Op de cover
Dagelijks voeren professionals binnen het sociaal domein gesprekken met cliënten en burgers. Om hen te informeren, motiveren en te activeren. Maar vooral om hen te ondersteunen in welzijn, maatschappelijke participatie en arbeidsparticipatie.
Een gesprek is dan meer dan ‘even bijpraten’: er wordt naar concrete doelen toegewerkt. Niet altijd even gemakkelijk, zeker niet als de cliënt veel weerstand laat zien, moeite heeft met de Nederlandse taal of een psychische kwetsbaarheid heeft. Dit praktijkboek biedt een frisse blik op het voeren van gesprekken en biedt hele praktische gesprekstechnieken. Ook gaat het dieper in op vijf evidence based mechanismen waarmee je in gesprekken enorme impact kan realiseren op het denken en doen van cliënten. Deze worden vertaald naar praktische handvatten en herkenbare praktijkvoorbeelden.
Dit boek is dan ook geschreven voor alle professionals binnen het sociaal domein die met meer impact, meer zelfvertrouwen en meer plezier gesprekken willen voeren.
Basis van het boek
De technieken en uitgangspunten die in het boek worden beschreven, komen niet uit de lucht vallen. Deze zijn gebaseerd op:
- De SKILLS methode, een van de weinige wetenschappelijk bewezen effectieve methodiek om zelfvertrouwen, motivatie, zelfsturend en probleemoplossend vermogen van cliënten duurzaam te versterken[1].
- Het integratief gedragsmodel: een model dat vooral als verklarend model voor motivatie en gedrag is ontwikkeld, maar steeds meer zijn sporen verdiend als kapstok voor gesprekstechnieken en begeleiding.
Nieuwsgierig?
Je kunt het boek bestellen via bruna, bol.com of managementboek.nl. En neem ook eens hier een kijkje.
[1] De SKILLS methodiek is oorspronkelijk ontwikkeld door het Michigan Prevention Research Center (MPRC) aan de Universiteit van Michigan voor het Winning New JOBS Project dat in 1984 begon. JOBS is toen ontwikkeld door Steve Barnaby en Susan Manney, MPRC master trainers, in samenwerking met professor Vinokur en Richard Price, MPRC director.