De afgelopen jaren zijn we anders gaan kijken naar vakmanschap binnen het sociaal domein. We beginnen de professionals (zoals werkconsulent, inkomensconsulent, sociaal werker, schuldhulpverlener, etc.) steeds meer als professionals te benaderen en hun werk als een echt vak zien. Dit geeft terecht erkenning aan de complexiteit van hun dagelijkse werk, maar creëert tegelijkertijd ook (andere) verwachtingen en verantwoordelijkheden. We verwachten bijvoorbeeld minder een uitvoerder of hulpverlener optreedt en meer een regievoerder. Dat de professional zijn eigen werk organiseert, integraal werkt en optimaal samenwerkt met (interne en externe) professionals, gedragsverandering bij cliënten en medewerkers teweegbrengt en daarbij de zelfregie een impuls geeft.

Het is dan ook zaak om deze professionals een krachtige, integrale impuls te geven om deze nieuwe verwachtingen en verantwoordelijkheden het hoofd te kunnen bieden. ZINZIZ doet dit met:

 • Trainingen en opleidingen
 • Train de trainers
 • Masterclasses & inspiratiesessies
 • Training on the job & individuele coaching.

Onze kracht

We verzorgen deze activiteiten met veel plezier en energie. Onze insteek kenmerkt zich door:

 • Tijdelijke externe impuls, blijvende impact
 • Aandacht voor kennis, vaardigheden en houding
 • Scherpe observaties, uitdagende oefeningen in een veilige leeromgeving
 • Veel actief aan de slag: Leren door te doen en te ervaren
 • Gekoppeld aan de dagelijkse praktijk
 • Voortbouwen op aanwezige expertise
 • Onze trainers en coaches passen zelf de technieken toe.

Voorbeelden

SKILLS
SKILLS

SKILLS is een van de weinige, wetenschappelijk bewezen effectieve methodiek om zelfvertrouwen, motivatie, zelfsturend en probleemoplossend vermogen van cliënten duurzaam te versterken. We hebben ruime ervaring in het verzorgen van deze trainingen, maar ook van Train de Trainer SKILLS.

 

Training ‘Van individueel naar Groepsgewijs’
Training ‘Van individueel naar Groepsgewijs’

in opdracht van DIVOSA verzorgen we regelmatig de open inschrijving training ‘Van individueel naar Groepsgewijs’, voor professionals binnen het sociaal domein die gewend zijn aan 1 op 1 situaties, maar zich ook willen ontwikkelen op het gebied van groepsvoorlichting, trainingen en workhops.

Boek: Trainen met meer impact
Boek: Trainen met meer impact

Femke Bennenbroek heeft het boek ‘Trainen met meer impact. Duurzame gedragsverandering realiseren binnen het sociaal domein’gepubliceerd. Dit boek vormt bovendien de basis voor een uitdagende Train de trainer.

Trainingen losse inschrijving
Trainingen losse inschrijving

We verzorgen het hele jaar door trainingen en workshops voor klantmanagers, inkomensconsulenten, sociaal werkers, werkcoaches, jobcoaches, schuldhulpverleners, KCC medewerkers, en alle andere professionals binnen het sociaal domein.

Trainingen in company
Trainingen in company

We verzorgen diverse trainingen in company: op maat gemaakt voor uw organisatie en uw behoefte. Dit kunnen trainingen zijn rondom 1 thema, maar kunnen ook integrale vakmanschap programma’s zijn waar meerdere thema’s gecombineerd worden.

Interessante publicaties